وبلاگ اسکیلاکس

وبلاگی از نوشته هایی که برای من جذاب است توسعه دهنده : علیرضا منفرد

پلاسیبو یا دارونما

علیرضا
08:18 1402/11/18
32
0 0
پلاسیبو یا دارونما

فکرش را میکردید بعضی داروهایی که پزشک برای شما تجویز می کند ، هیچ اثر درمانی ندارد ؟
آیا می دانید دارونما سالهاست که مورد استفاده قرار می گیرد؟
اگر برای شما این موضوع جذاب است به ادامه مطلب مراجعه کنید .

گاهی برای بیمار دارویی یا تجویزی ارائه میشود که خاصیت درمانی ندارد و از نظر پزشکی ، درمانی غیر واقعی است اما این موضوع را بیمار نمی داند و اثر بخشی این تجویز زمانی مشخص می شود که بیمار توقعاتی از این تجویز داشته باشد.
   البته این تجویز برای هر بیماری کاربرد ندارد و زمانی موثرتر  خواهد بود که مثلا فرد درگیر بیماری شبیه به سرماخوردگی یا افسردگی است . این بیماری توسط سیستم دفاعی بدن به مرور زمان بهبود پیدا می کند و دارونما می تواند در کمک به آن عمل کند و روند درمان را تسریع بخشد .
   دارونما دقیقا شبیه بقیه داروها میتواند دارای پاسخ مثبت یا حتی عوارض جانبی باشد که به آن اثر دارونما میگویند.
   تحقیقات نشان می دهند اثر بخشی دارونما بیشتر به علت رابطه بین ذهن و بدن است و هرچه ذهن فرد برای درمان آماده تر باشد ، اثر بخشی این درمان بیشتر است و البته باید توجه داشت که این درمان در موارد خاصی کاربرد دارد . گاهی این روش درمان بدون این که خودش اثر واقعی بر بدن فرد ایجاد کند باعث ترشح هورمون اندورفین در بدن می شود که مسکن طبیعی بدن است .
   در توضیح این مطلب باید گفت که مثلا شما به علت بیماری به پزشک مراجعه میکنید پزشک اگر تشخیص دهد که شما با تجویز یک دارونما میتوانید بهبود پیدا کنید هم در هزینه و هم در اینکه شما از مصرف یک داروی شیمیایی با عوارض خاص خود در امان مانده اید به شما کمک کرده است . ابتدا با توضیح این قضیه که شما با مصرف این دارو میتوانید اثر بیماری را کم کنید ذهنیت شما برای بهبودی آماده می شود و سپس با خوردن دارو شاهد آثاری هستید که در واقع ذهن و بدن شما و نه دارو بر بهبودی شما می گذارد .

   اولین استفاده از دارونما بعنوان گروه شاهد در تحقیقات، به کوشش‌های کلیسای کاتولیک در اروپای قرن شانزدهم برای اثبات بی‌اعتباری جن‌گیری بازمی‌گردد. به افرادی که به دروغ ادعا می‌کردند که توسط نیروهای شیطانی تسخیر شده‌اند، اشیاء مقدس تقلبی می‌دادند. اگر آن فرد واکنش خشونت‌باری از خود نشان می‌داد، نتیجه گرفته می‌شد که تسخیر شدن، کاملاً خیالی است.

از قسمت بالای پست میتوانید پست را لایک کنید که این کار بسیار برای آمار وبلاگ ارزشمنده.

منابع استفاده شده در این پست :

https://www.webmd.com/pain-management/what-is-the-placebo-effect
ویکی پدیا
ترجمه اختصاصی
Image from : Raimond Klavins(unsplash.com)
برچسب‌ها :

#دارونما   

#پلاسیبو   

#پزشکی   

#روانی   

#بیماری   

پربازدیدترین مطالب

محبوب‌ترین مطالب